SriLanka2012.reismee.nl

Twee dagen Colombo

Vandaag een bezoek gebracht aan de Carmelsisters in het Provincial House. Gesproken met Sr Carmella, de Superior, over de bouw van een nieuw convent in Vavuniya, in het noorden van Sri Lanka. We hadden afgelopen zondag al een bezoek aan de 'pioniers' in dit voormailig oorlogsgebied gebracht. Heel moedig van Sr Thevenesam om daar een start met het Carmelwerk te maken. Eerst met een schuur en een tijdelijke huisvesting, vervolgens een hal voor onderwijs aan vrouwen (vaak oorlogsweduwen) en nu dan de bouw van een eigen onderkomen.

In het Provincial House ook Sr Cecilia gesproken (broos , maar nog helder) over het werk van de RAS (Paul, nadere informatie ontvangen). Ook Sr Lucrece was daar en met haar het laatste nieuws uitgewisseld. Zij heeft in Kalmunai een prachtig gebouw voor engelse lessen op kunnen richten, mede met een bijdrage van Sport en Spel Maasland.

Vervolgens ging de tocht naar de St Anthony School (SR Arul Maria) en Home of Compassion, waar we nu een lunch kregen aangeboden.

Morgen een volle dag met activiteiten: de aanschaf van een fotokopieermachine en muziekinstrumenten, samen met leraren van de school in Ethimale; daarna een lunch met onze monnik Pannindriya, een bezoek aan Sasara een tehuis voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten en tot slot een uit eten met Sunethra, waarmee we de verdere hulp van SEHH bespreken.

Donderdagochtend vroeg weer naar huis.

Groet, Piet namens het reisgezelschap

Lieneke Terleth

Nog fijne dagen en een goede reis terug

kitty v vliet

mooi verslag,jullie boeken een fijn resultaat

Goedeterugreis

Groetjes Kitty